Detaillierte Anleitungen zur Benutzung finden Sie in der Bedienungsanleitung.
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Sommario delle ricette
Nutrizione e vitamine p. 11
Au printemps
Confiture de cerises noires Confiture de fraises Gelée de framboises Gelée de groseilles Confiture de tomates vertes
Im Frühling
S. 22 Konfitüre aus grünen TomatenS. 60
Spring
Black cherry jam Strawberry jam Raspberry jelly Redcurrant jelly Green tomato jam
In de lente
Zwarte kersenjam Aardbeienjam Frambozengelei Bessengelei Groene tomatenjam
In primavera
p. [. . . ] Replace 200 g of rhubarb with 200 g of bananas. Strawberries.
Rabarberjam
Vital Tradition Quick P2 P3 P4 500/800 g 800 g/1 kg 800 g 20/30 min 30/40 min
Basisingrediënten 1 kg rabarberstengels (de jam wordt enkel met de stengels gemaakt). Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hiernaast. Spoel de rabarberstengels en verwijder de vezeldraden zoals bij sperziebonen. Snij de stengels in stukken van 3 cm lengte en leg ze in de zeef. Selecteer het sapextractieprogramma P1 terwijl u 40 cl water in de kom doet. Tijd die nodig is voor de extractie van het sap: 20 minuten. In tegenstelling tot de gelei, recupereert u de rabarber en het sap ervan; u doet vervolgens alles in de kom en u begint daarna aan het laatste proces van de jamproductie. Kies nu een kookprogramma; ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen. Geen voorkookprogramma want het sap en de rabarberstengels werden bij dit recept reeds voorgekookt tijdens de extractie.
Marmellata di rabarbaro
Ingredienti di base 1 kg di gambi di rabarbaro (la marmellata si fa soltanto con i gambi). Zucchero: vedere le quantità nella tabella accanto. Manger équilibré, c'est manger de tout et varier ses choix. Principe facile à appliquer pour les fruits d'automne dont la grande variété et la diversité la diversité de formes, de couleurs, de goûts offrent une large palette. Contrairement aux idées reçues, en automne de nombreux fruits sont mûrs à point : fruits de nos régions, coing, poire, pomme, prune, raisin, noisette, ou plus exotiques, banane, citron, kaki, mangue, papaye, pomelo.
Erfreuen Sie sich an den Früchten des Herbstes!Eine ausgewogene Ernährung geht stets mit Abwechslung einher. Für die Früchte des Herbstes ist dieses Prinzip ganz einfach anzuwenden, da in dieser Jahreszeit viele Obstsorten in verschiedenen Formen, Farben und Geschmacksrichtungen zur Wahl stehen. Entgegen einer weit verbreiteten Meinung reifen im Herbst zahlreiche Obstsorten: das Obst aus unseren Breitengraden wie Quitten, Birnen, Äpfel, Pflaumen, Weintrauben, Haselnüsse und exotische Früchte wie Bananen, Zitronen, Kakis, Mangos, Papayas und Pomelos. Durchschnittlicher Verwöhnen Sie sich vor der kalten Quitten Feigen Brombeeren Nährwert für jeweils 100 g Obst Jahreszeit mit den Früchten des 54 57 28 Energiewert (Kcal) Herbstes. 11, 2 13 6, 3 Kohlenhydrate (g)
Eiweiß (g) Fett (g) Wasser (g) Ballaststoffe (g) Mineralstoffe (mg) Natrium, Phosphor, Kalzium, Magnesium, Kalium, Eisen, Kupfer, Zink, Mangan, Fluor Vitamine (mg) Vitamin C, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E Provitamin A 0, 3 0, 2 84 6, 4 0, 9 0, 2 82 2, 3 1, 3 0, 5 84, 6 1, 7
In autumn, many fruits are ripe and ready to use: quince, pear, apple, plum, grape, hazelnut, or, instead use more exotic fruits like bananas, lemons, sharon fruit (persimmon), mangoes, papayas, grapefruits.
Average nutritional composition of fruits, per 100 g Energy value (Kcal): Carbohydrate (g) Protein (g) Fat (g) Water (g) Fibre (g) Minerals (mg) Potassium, Phosphorous, Calcium, Magnesium, Sodium, Iron, Copper, Zinc, Manganese, Fluoride Vitamins (mg) Vitamins C, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E, pro-vitamin A
Quince 28 6. 3 0. 3 0. 2 84 6. 4
Fig 57 13 0. 9 0. 2 82 2. 3
Blackberry 54 11. 2 1. 3 0. 5 84. 6 1. 7
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· Mangos (3 mg/100 g) und Papayas (0, 95 mg/100 g) beispielsweise enthalten viel Karoten, eine Vorform von Vitamin A. Verwöhnen Sie sich vor der kalten Jahreszeit mit den Früchten des Herbstes.
· Mangoes (3 mg/100 g) and papayas (0. 95 mg/100 g), for example, are rich in carotene, vitamin A precursor. Take advantage of the profusion of autumn fruits.
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· La mangue (3 mg/100 g) et la papaye (0, 95 mg/100 g) sont, par exemple, riches en carotène précurseur de la vitamine A. N'hésitez pas, et anticipez les premiers frimas en profitant de la profusion de goûts des fruits de l'automne.
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In de herfst. . .
Zet uw tanden in het herfstfruit! [. . . ] · Als u van mening bent dat de bereidingstijd ontoereikend is, voegt u er tijd aan toe en brengt u de bereidingscyclus
Programma Tradition (P3)
Dit programma maakt het u mogelijk om een traditionele jam te maken. Selecteer het programma Tradition met behulp van de toetsen / . · Doe al de ingrediënten in de kom met 20 cl water. Om gelei te maken, mag u echter geen water in de kom doen. [. . . ]